RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Godt tankmarked noen uker til

Sist oppdatert:
Stortankmarkedet er for øyeblikket stramt, og forventes å være det i tre til seks uker til, ifølge skipsmeglerhuset Lorentzen & Stemoco. Deretter må nye stimuli til
For øyeblikket er balansen i VLCC-markedet stram, noe som har ført til en kraftig oppgang i ratene de siste uken. Ratene har steget fra nivåer ned mot 10.000 dollar pr, dag til i dag nærmere 60.000 dollar.

Lorentzen & Stemoco mener at denne utviklingen ikke burde være overraskende siden utviklingen i tankflåten har vært fallende som følge av høye opphuggingsaktivitet hittil i år.

Samtidig er det ikke nyhetstrømmen som har sendt markedet opp. Det har ikke vært noen større ødeleggelser eller markedsforstyrrelser i form av tropiske stormer og lignende i USA. L&S mener dette burde være litt skremmende for befrakterne, øyensynlig har markedet gått fra worldscale 40 til 100 uten nyheter eller markedsforstyrrelser.

L&S forklarer oppgang med fallet i oljeprisen, som har falt 3 dollar pr. fat i løpet av kort tid. Det har fått amerikanske og asiatiske kjøpere til å kjøpe all tilgjengelig olje i markedet, i frykt for en økning i oljeprisen som følge av forstyrrelser i produksjonen utover høsten.

Skulle det komme en tropisk storm som vil sende oljeprisen opp, forventer L&S et rally på frakt av olje fra Midtøsten til Vesten, samtidig som interessen fra asiatiske kjøper ventes å komme under press.

Skipsmeglerhuset konkluderer med at sannsynligheten er fortsatt høy for at stortankmarkedet vil bli foret med volumgenererende nyheter over de eneste tre til seks ukene.

- Deretter trenger vi definitivt ytterligere stimuli i form av "forstyrrende revolusjoner" eller en tøff vinter for å holde stortankmarkedet i balanse, skriver L&S frontmann Finn Engelsen jr. i markedskommentaren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere