RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Godt tankmarked ut året

Sist oppdatert:
Skipsmeglerhuset Poten & Partners forventer at det sterke tankmarkedet varer ut året
Det er i hovedsak mangel på ledige skip som har drevet det siste årets boomer i tankmarkedet, også den siste, hvor markedet i den Arabiske Gulf nå gir rater på 100.000 dollar pr. dag.

Mangel er så stor nå at rederne ifølge Poten kan spille befrakterne ut mot hverandre og presse ratene opp. Det motsatte var tilfelle tidligere i høst da antallet ledige supertanker, skip over 200.000 dødvekttonn, ventet den neste 30 dagers perioden i Gulfen steg over 80 på det verste.

Poten konstatere samtidig at lastingen i november ikke har vært spesielt høy, omtrent på nivå med de to foregående månedene. Stabilt vestover, mens en sterk økning til Kina har blitt opphevet av lavere aktivitet til andre land i Fjerne Østen.

Det er ifølge Poten en klar sammenheng mellom slutningsaktiviteten og tilgjengelige skip. I slutten av oktober og i begynnelsen av november økte slutningsaktiviteten noe som samtidig utløste et fall i tilgjenglige skip.

Ifølge Poten er det nå under 60 usluttede VLCC'er ventet til Gulfen de neste 45 dagene, mens snittet i antallet slutninger har ligget på 97 slutninger pr. måned hittil i år.

Så langt for desember er det gjort drøyt 50 slutninger, mens det gjenstår i underkant av 50 slutninger for måneden.

- Vår prognose er fortsatt god helse for VLCC'ene ut året.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere