RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Godt Thollefsen-comeback mot Follo

NORDBY (vif-fotball.no): G16-landslagsstopper Simen Thollefsen viste imponerende form da han var tilbake på banen mot Follo etter halvannen måned på sidelinja. Vålerenga mistet imidlertid seieren åtte minutter på overtid i en svært dramatisk kamp som blant annet inneholdt tre røde kort og elleve tilleggsminutter.

- Simen var knallgod og det var godt å ha han tilbake på banen. At han bare spilte én omgang var avtalt på forhånd slik at han er maksimalt forberedt til de viktige 2. divisjonskampene som står for døren, sier Vålerenga-trener Raymond Mikkelsen til vif-fotball.no.

G16-landslagsstopper Thollefsen skadet menisken da Vålerenga møtte Kongsvinger 1. mai.

Ledet lenge
Vålerenga så lenge ut til å ha kontroll på kampen på Nordby kunstgressbane etter at Prince Mambouana sendte Enga i ledelsen kvarteret ut i førsteomgang.

- Vi følte at vi hadde overtaket. Vi hadde full kontroll bakover og produserte en del halvsjanser som fort kunne blitt farlige om vi hadde vært mer presise. Etter pause hadde vi sjansen til å øke ledelsen, men satt ikke sjansene våre.

Vålerengas ledelse holdt til et kvarter før slutt. Etter mye klabb og babb i feltet brassesparket Follo inn utlikningsmålet. Resten av kampen var et eneste stort kaos. Kampens unge dommer var stødig før pause, men mistet grepet da det kokte som verst. Tre røde kort et utall gule ble delt ut og kampen var med ett ute av kontroll.

- Det hardnet til på slutten. Først fikk Follo en mann utvist, deretter fikk Andreas Aanesrud sitt andre gule kort og forvant ut samme veien. Kortene kan nok diskuteres. Vårt andre røde kort var imidlertid ganske klart ettersom Nikolai Djupesland kom alt for sent inn i en takling.

Elleve tilleggsminutter
Med én mann mindre på banen hadde Vålerenga fortsatt grepet på kampen og fire minutter før full tid dundret Christer Jensen inn det som de fleste trodde var seiersmålet.

- Vi forsøkte å roe ned litt etter 2-1-målet. Vi var sugne på alle tre poengene. Dommeren valgte imidlertid å legge tid hele elleve minutter i andreomgang. Vi skjønner ikke helt hvor han fant de minuttene, men sånn er det.

Åtte minutter ut i tilleggstiden scoret Follo med en suser fra 25 meter og sikret seg 2-2 og poengdeling.

- Det var klabb, babb og hawaii på slutten. Vi hadde en ball som trillet på streken etter deres utlikningsmål og det var ganske surt å miste seieren på overtid, men slikt jevner seg ut gjennom en lang sesong. Vi trenger ikke gå lenger tilbake enn til bortekampen mot Lillestrøm der vi hentet opp deres ledelse i sluttminuttene.

Blødde for drakta
I tillegg til nevnte Simen Thollefsen trekker Mikkelsen frem Christian Bjerke og Andreas Aanesrud etter kampen.

- Det var godt å ha Christian tilbake mellom stengene. Han gir trygghet til forsvaret og er flink til å dirigere de som spiller foran ham.

- I tillegg spilte Andreas Aanesrud virkelig med 1913 langt utenpå drakta. Før kampen fokuserte vi på VIF-logoen, hva den betyr for folk og at den er langt mer enn bare et emblem. Andreas tok poenget med en gang og blødde for drakta og stifta-logoen.

Follo – Vålerenga 2-2 (0-1)
Nordby kunstgress

Mål: 0-1 Prince Mambouana (15), 1-1 Follo (75), 1-2 Christer Jensen (86), 2-2 Follo (90)

Røde kort Vålerenga: Andreas Aanesrud, Nikolai Djupesland

Vålerengas lag: Christian Bjerke – Emilio Garcia, Andreas Aanesrud, Simen Thollefsen (Fredrik Thapper fra 45), Kent Brekke Jensen – Christer Jensen, Nikolai Djupesland, Ivan da Silva (Stian Eriksen fra 45), Erik Bjørdal (Stefan Mimic fra 60) – Anders Lie, Prince Mambouana (Stefan Randjelovic fra 75)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere