*Nettavisen* Nyheter.

Godtar du ny avtale, får du 10-15 prosent rabatt på helt nye leiligheter

Obos skal bygge ut stort på Ulven i Oslo, og satser nå på en helt ny type rabattmulighet. Foto: (Obos)

Obos innfører et helt nytt konsept.

22.05.18 10:50

Det har ikke vært et helt ukjent fenomen i boligmarkedet at kjøpere har tegnet kontrakt på nye leiligheter som skal stå ferdig et år eller to frem i tid, for så å selge leiligheten med en gang den står ferdig. På den måten har mange tjent gode penger på pristtigningen i mellomtiden.

Nå tester Obos ut et nytt konsept når de nå legger ut nye leiligheter for salg på Ulven i Oslo.

Meglerkjeder: Boligprisfallet det siste året kan være hentet inn

Må selge tilbake til Obos

Den nye koseptet «Bostart» gjør at kjøpere kan få kjøpt totalt 141 nye leiligheter 10-15 prosent billigere enn normal pris, med en svært viktig forutsetning:

Obos forbeholder seg retten til å kjøpe leiligheten tilbake når du selger den. Prisen Obos da skal betale er kjøpsprisen, pluss/minus prisstigningen i boligmarkedet i hele Oslo i perioden du har eid boligen.

I praksis betyr det at du får en betydelig rabatt, mot at du ikke får oppsiden av å kunne tjene gode penger på heftige budrunder hvis området blir populært i årene som kommer.

Ulven er et område som i dag preges av mye næringsbygg, men som skal bygges betydelig ut. Ulven ligger bydel Alna, som er den 4. billigste bydelen i Oslo.

- En rett, ikke en plikt

Obos kommunikasjonsdirektør Åge Pettersen sier til Nettavisen at kjøpsretten er en rett Obos vi ha til å kjøpe leiligheten, ikke en plikt.

- En eier må varsle oss hvis de ønsker å selge, og så vil vi vurdere om vi skal bruke retten, men vi regner jo med å bruke den, sier han, og understreker at denne retten er uten tidsbegrensning.

Hvis Obos velger å bruke sin rett, vil det være en del besparelser for blant annet meglerkostnader.

- Vil hjelpe flere inn på markedet

- OBOS Bostart er et helt unikt pilotprosjekt og et ærlig forsøk på å hjelpe flere inn på boligmarkedet. Det skal bidra til å oppfylle vårt formål om å skaffe flere medlemmer en god bolig, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS.

Under kan du se noen priseksempler fra prosjektet:

Klikk på bildet for å forstørre.

Verdisettingen som Obos eventuelt kan kjøpe tilbake boligen til, baserer seg Eiendom Norges prisindeks for hele Oslo.

- Dette medfører at kjøper vil få en verdistigning på sin leilighet som vil være prosentvis det samme som for gjennomsnittet av alle leiligheter i Oslo, skriver Obos i en melding.

Gjelder også om prisene synker

Om prisene skulle synke i Oslo, betyr det også at leiligheten vil selges tilbake til Obos med tap.

- Skulle boligprisene falle vil boligprisindeksen fra Eiendom Norge være negativ og kjøpstilbudet fra OBOS vil i så fall være til en lavere kjøpspris. Har markedsprisen falt må andelseier ta et tap på lik linje med andre boligeiere.

Les også: Obos friskmelder boligmarkedet

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag