RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Godtar Internett-nekt for privatpersoner

Sist oppdatert:
Konkurransetilsynet mener konkurransen ikke blir redusert ved at privatpersoner nektes å annonsere boliger på rubrikktjenestene Finn, Zett og Tinde.

Finn, Zett og Tinde lar ikke privatpersoner annonsere boligen på Internett. Bare eiendomsmekleren, advokater og utbyggere med avtale har mulighet til å annonsere for boliger på disse nett-tjenestene.

På bakgrunn av en klage på praksisen har tilsynet sett nærmere på Konkurranseloven og lovligheten av denne ekskluderingen, skriver tilsynet på sine hjemmesider.

Fordi det fins gode alternativer i papiravisene, pålegger ikke Konkurransetilsynet de tre Internett-tjenestene å la privatpersoner få annonsere.

Overvåkningsorganet begrunner dette med at annonser på papir er den klart mest brukte måten å annonsere boligen sin på. I 2002 solgte avisene i Norge boligannonser for 600 millioner kroner, mens Aftenposten-dominerte Finn og Tinde hadde til sammen rundt 58 millioner i inntekter. Det året hadde A-pressen- og Orkla Media ikke lansert Zett ennå.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere