Godværet på vandring

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (SCANPIX)

Skal du nyte godværet i Norge denne uken, må du...

...først befinne deg i sør, for så å og bevege deg oppover landet utover uken.

Godværet trekker nordover
Onsdag og torsdag vil det beste været befinne seg over de sørlige delene av Sør-Norge. Om du vil nyte sola lenger, må du forflytte deg nordover.

- Fredag og lørdag vil godværet flytte seg nordover, mens det i Sør-Norge blir skiftende med mer regn, sier Håkon Melhus, statsmeteorolog ved Meteorologisk Institutt, til Nettavisen.

Ustabilt sommer-Norge
Paraplyen og regnstøvlene bør uansett aldri pakkes bort selv om sola skinner fra blå himmel - for sommerværet skifter i løpet av minutter.

- Det vil ikke bli noe vær som holder seg. Det vil aldri skje at været i Norge holder seg stabilt en hel måned på sommeren. En norsk sommer er veldig skiftende, forklarer Håkon Melhus

Hele Norge vil få sin del av sola denne uken - også regnet.

Her blir været dårligst
- De førstkommende dagene vil nok det dårligste været ligge over Møre og Romsdal, Trøndelag, Nordland og Finnmark. I Midt-Norge vil det bli ganske mye nedbør, mellom 15 og 30 millimeter, sier statsmeteorologen.

Samtidig påpeker Melhus hele Norge vil få kjenne på regnskyene i løpet av uken, og sier at det kan regne mye når det først regner.

Det vil bli bedre...
- Til helgen vil det bli relativt varmt i Midt- og Nord-Norge. Men det blir slik at der det er sol, vil det også bli varmere. Og der regnet kommer, vil det bli kjøligere, sier Melhus.

Sjekk været der du med Nettavisens værtjeneste.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.