RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Golar erklærer sin siste opsjon

Sist oppdatert:
Gassrederiet GOlar LNG med Tor Olav Trøim i spissen skal ha erklært den siste nybyggsopsjonen ved det sørkoreanske Daewoo-verftet
Det opplyser markedskilder til TradeWinds.

Prisen på nybygget er meget hyggelig sett i forhold til prisoppgangen det siste året på spesialskip for frakt av flytende naturgass, LNG. Skipet har en byggepris på omkring 150 millioner dollar, mens dagens verftspriser ligger på 175 millioner dollar for et skip på 147,500 kubikkmeter.

Golar-sjef Tor Olav Trøim vil ikke kommentere opplysningene og sier til TradeWinds at selskapet vil rapportere til markedet når det er korrekt.

Skipet skal leveres i 2006, og er den siste av opsjonene som Golar har hatt ved Daewoo. De erklært også tidligere i år en opsjon uten å ha en langsiktig kontrakt på plass. Golar har tidligere gitt uttrykk for at de kom til å erklære opsjonen.

Spesielt prisen gjør at Golar ikke kunne forsvare å la være å erklære opsjonen. Rederiet sliter imidlertid fortsatt med å skaffe til veie kontrakter for skipene. Det er få kortsiktig kontrakter i markedet og spotmarkedet har vært meget svakt så langt i år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere