RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Golar et stort steg videre i Mexico(Ny)

Sist oppdatert:
John Fredrikens gassrederi Golar LNG er et skritt videre i planene for en stor natugassterminal på vestkysten av Mexico. I går ble planene godkjent av meksikanske myndigheter
Nytt: Kommentarer fra Marathon Oil

Det er leder av terminalprosjektet, det amerikanske olje- og gasselskapet Marathon Oil, som melder dette i en pressemelding sendt ut torsdag ettermiddag amerikanske tid.

Ifølge pressemelding er planene for mottaksterminalen for flytende naturgass, LNG i den meksikanske delstaten Baja California nå godkjent av meksikanske myndigheter, som har gitt en tillatelse til etablering av en mottaksterminal for LNG og et regassifiseringsanlegg.

- Dette er en meget viktig tillatelse, og den første gitt noensinne, sier pressetalsmann Paul Weeditz i Marathon Oil til iMarkedet.

Fortsatt gjenstår det to viktig tillatelser for partnerne i Baja-prosjektet.

- De to andre tillatelsen er miljøsertifikatet, som vi kommer til søke om i nær fremtid, og så er det brukstillatelse til området, sier Weeditz

Utgangen av året

Weeditz opplyser at de bør ha på plass tillatelsene innen utgangen av året slik at de kan nå målsetningen om å starte bygging før årsskiftet.

- Planen er å kunne ta imot den første gassen sent i 2006 eller i begynnelsen av 2007, sier Weeditz.

Regner med endring på eiersiden

I tillegg til Marathon og Golar LNG så er meksikanske Groupo GGS S.A. de C.V. med i konsortiet, men Weeditz regner med at flere vil komme til.

- Det er meget sannsynlig at det kommer til andre partnere, og at det skjer endringer på eiersiden, sier Weeditz til iMarkedet.

Komplekst anlegg

Prosjektet er kostnadsberegnet til 1,5 milliarder dollar, og skal bestå av en mottaksterminal for LNG, et regassifiseringsanlegg for den flytende naturgassen og et kraftverk på 1.200 megawatt samt et avsaltningsanlegg som skal levere vann til Tijuana. I tillegg kommer et vannrenseanlegg.

Anlegget vil ligge ved sjøen omkring 5 kilometer syd for grensen mellom den amerikanske delstaten California og meksikanske Baja California.

- Dette er ikke et konsept som har vært vanlig andre steder, men et konsept som vi har utviklet i samarbeid med lokalemyndigheter og partnere, sier Weeditz

Weeditz påpeker at vann er en meget verdifull men en begrenset ressurs i området i dag, samtidig som det er en eksplosiv befolkningsvekst i området, spesielt i millionbyen Tijuana.

Gassmottaket skal ha en kapasitet på 750 millioner kubikkfot pr. dag, hvorav mellom 150-200 vil gå til kraftverket, mens resten primært skal selges i det meksikanske markedet.

Forhandlinger pågår

Golar har en mindre andel i prosjektet, og er først og fremst tiltenkt ansvaret for bygging av LNG-skip som skal serve terminalen og drifting av disse.

Hvor mange skip det blir snakk om kan ikke Weeditz svare på i dag. Det er heller ikke klarlagt hvor gassen skal komme fra.

- Vi forhandler nå med leverandører både i Latin-Amerika og i Asia og Stillehavsområdet, sier Weeditz til iMarkedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere