RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Golar-konkurrent opprettholder tidskjema

Sist oppdatert:
Det amerikanske energiselskapet Sempra Energy opplyser i en kvartalsrapport tirsdag ettermiddag at de opprettholder tidligere tidskjema for sitt meksikanske LNG-prosjekt
Det prosjekterte importterminalen som skal bygges i samarbeid med Shell International konkurrer med John Fredriksens Golar LNG og Marathon Oils felles prosjekt på vestkysten av Mexico.

Sempra skriver i kvartalsrapproten at prosjektet Energia Costa Azul LNG-terminal fortsatt er på skjema i forhold til å startet opp gassimporten i 2007. Det opplyses imidlertid ikke om prosjektet har mottatt ytterligere tillatelser og lisenser nødvendige for å starte byggingen.

Det var 22. desember i fjor at Sempra og Shell meldt at de slo sammen sin konkurrerende prosjekter til et. Det konkurrere både med Golar/Marathon og Chevron Texaco om å få bygge en importterminal i på kysten av den meksikanske delstaten Baja California.

Golar/Marathons-prosjekt har de siste par månedene blitt gitt de dårligste oddsene i forhold til å få bygge en terminal.

Når det gjelder Sempras LNG-terminal på kysten av den amerikanske delstaten Louisiana, så er alt det formelle på plass og det er ventet at byggingen starter i løpet av året.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere