RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Golar-konkurrent sikrer seg gass

Sist oppdatert:
En av hovedkonkurrenten til Golar LNG og Marathon Oils LNG-terminal i Mexico har fått en intensjonsavtale om gassleveranser
I likhet med Golar og Marathon har amerikanske Sempra Energy inngått en intensjonsavtale om leveranser av flytende naturgass (LNG) fra Indonesia.

Sempra planlegger i likhet med Golar og Marathon bygging av en importterminal på vestkysten av Mexico for leveranser blant annet til det stadig voksende amerikanske naturgassmarkedet.

Utfordreren Sempra leder nå i oppløpet om å bygge en importterminal etter å fått på plass de viktigste tillatelsen i august. Golar/Marathon jobber nå iherdig med lokale og statlige myndigheter i Mexico for å sikre seg miljø- og landslisenser.

Intensjonsavtalen Sempra har inngått med det indonesiske oljedirektoratet gjelder inntil 10 millioner tonn LNG årlig fra 2007. Golar/Marathon inngikk en tilsvarende avtale i slutten av august på inntil 6 millioner tonn årlig.

Les også: Tøft oppløp for Fredriksen i Mexico

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere