RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Golar LNG nær klarsignal

Sist oppdatert:
Golar LNG og skipsreder John Fredriksen kan endelig glede seg over en viktig nyhet rundt terminalprosjektet Livorno LNG, i det den italienske industriministeren nå har gitt sitt tilsagn til posjektet
Etter to-tre år med venting på at italienske myndigheter skulle ta den endelig beslutningen om utbygging av den flytende importterminal for LNG på kysten av Livorno, kan ting nå være nær en endelig og positiv konklusjon.

Den italienske industriministeren signert rett før helgen dekretet som vil gi det endelig klarsignalet for bygging av terminalen som vil ta imot flytende naturgass til det italienske markedet.

Det gjenstår nå kun signaturen til miljøvernministeren før selve byggearbeidene kan komme i gang.

Industriministeren sier ifølge italienske medier at partnerskapet med spansk Endesa i spissen vil få 12 måneder på seg til å sette i gang byggearbeidene etter at dekretet er ferdig utstedt. Arbeidene skal være ferdig stilt inne 48 måneder.

Dette er meget positive nyheter for skipsreder John Fredriksen og hans Golar LNG som skal stille med skipet som skal bygges om til den flytende importterminalen. Skipet som etter all sannsynlighet blir LNG-skipet Golar Frost, skal påbygges et regassifiseringsanlegg og kobles til en gassrørledning inn til den italienske havnebyen Livorno på Italias vestkyst.

Anlegget skal ha en årlig kapasitet på 3,75 milliarder kubikkmeter pr. år.

Det er også store muligheter for at andre av Golars LNG-skip blir tilknyttet prosjektet som konvensjonelle LNG-skip som forsyner terminalen med LNG.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere