RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Golar LNG tippet som vinner

Sist oppdatert:
Golar LNG skal lede feltet som kjemper om en viktig LNG-kontrakt fra det rbasilianske statsoljeselskapet Petrobras.
Kontrakten som Golar kjemper om i konkurranse med Höegh LNG og MISC gjelder levering av to enheter for flytende lagring og regassifisering av flytende naturgass (LNG). Petrobras ønsker seg to såkalt FSRU'er og Golar LNG skal lede feltet ifølge observatører TradeWinds har snakket.

Bakgrunnen er at Golar LNG allerede har bestilt det nødvendige utstyret og verftsplass til en ombygging av det aldrende LNG-skipet Golar Spirit til en FSRU. Totalt var det 25 selskaper som uttrykte interesse for anbudet, men nå skal kun de tre være igjen.

Etter det TradeWinds forstår skal Petrobras ha dårlig tid og en annonsering av tildeling kan komme allerede til neste uke. Om Golar LNG kan vinne hele kontrakten eller om kontrakten blir delt i to er ikke klart.

Petrobras ønsker skipene klare til midten av 2008 og vil gi ti år lange kontrakter med muligheter for forlengelse i to perioder av fem år. Petrobras ønsker også en kjøpsopsjon på enhetene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere