RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Golar og Exmar i samtaler inntil nylig

Sist oppdatert:
John Fredriksens Golar LNG og det belgiske gassrederiet Exmars samtaler om en sammenslåing varte til godt ut på høsten i år
Det går frem av et intervju Exmar-sjefen Nicholas Saverys har gjort med Reuters.

Det var i juni i år ryktene om samtaler mellom Golar og Exmar begynte å gå igjen etter at det hadde vært stille rundt selskapene siden sommeren 2001, da de også var i samtaler om en fusjon.

Ifølge Saverys brøt imidlertid årets samtaler sammen rundt månedskiftet september/oktober.

- Vi kunne ikke komme til enighet om prisen, sier Saverys til Reuters.

Ifølge Saverys ser Exmar nå på en rekke muligheter som inkluderer både fusjon og oppkjøp i forkant av den videre sterke veksten for LNG-markedet.

- Vi er travle med ulike alternativer, enten øke veksten gjennom fusjoner/oppkjøp eller bli stående alene og fortsette business som normalt, sier Saverys.

Ifølge Saverys skulle Exmar i den opprinnelige planen med Fredriksens Golar ha vært den ledende partneren, men Golar endret sine planer og ønsket i stedet å kjøpe Exmars flåte av LNG-skip. Exmar forlangt på sin side en premie for å selge flåten, noe Fredriksen ifølge Saverys ikke var villig til å gi.

- Golar var ikke klare til å innfri den premien, sier Saverys til Reuters.

Exmar kom i Golar søkelys igjen i vår som følge av at rederiet ble skilt ut av rederikonsernet CMB og notert på den belgiske-børsen som et frittstående selskap.

I tillegg til å eie en flåte av LNG-skip og nybygg, har Exmar store interesser innen frakt av flytende petroleumgasser (LPG), hvor de blant annet samarbeider tett med Bergesen.

Exmar gjorde nylig en gjennomgang av LNG-porteføljen, og solgte seg ut av fire skip hvor de hadde eierandeler på 15 prosent. I tillegg kjøpte de seg opp til 100 prosent i to andre skip som var eid av joint-ventures.

De to skipene skal utstyres med regassifiseringsutstyr, som gjør at skipene kan levere gassen direkte inn i nasjonale gassnettverk. Saverys opplyser at Exmar nå er i samtaler med en amerikansk investor om bruk av skipene under lange kontrakter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere