RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Golar på skinner i Italia likevel

Sist oppdatert:
En kilde opplyste til iMarkedet tidligere i dag at en viktig komité for Golars Livorno-prosjekt overraskende er blitt oppløst. En ny komité skal imidlertid allerede være på plass
Det opplyser konsernsjef Tor Olav Trøim til iMarkedet tirsdag ettermiddag.

- Det er riktig at komiteen er blitt oppløst, men en ny er allerede etablert og den skal være i arbeid, sier konsernsjef Tor Olav Trøim i Golar LNG til iMarkedet tirsdag ettermiddag.

En kilde nær prosessen rundt Cross Gas-prosjektet, hvor Golar en sentral sammen med italienske Saipem, opplyste til iMarkedet tidligere tirsdag at en komité først var ventet reetablert over nyttår. Les tidligere sak: Nye forsinkelser for Fredriksen i Italia

Det ser ut til at prosessen har gått langt raskere, og at Golar kan glede seg over at prosessen ikke har sporet av igjen, etter flere forsinkelser i høst.

Etter det iMarkedet forstår kan Golars miljøsertifisering bli behandlet i den nye komiteen allerede førstkommende torsdag. Dersom dette skjer og komiteen følger opp med å gi Cross Gas en miljøsertifisering, kan en full behandling med tanke på endelig myndighetsgodkjennelse komme raskt.

Ifølge tidligere skisser for denne prosessen skal en slik behandling skje ti virkedager etter at miljøsertifikatet er på plass. På grunn av julehøytid og fridager blir det sannsynligvis i begynnelsen av januar.

Golar skal bruke et av sin LNG-nybygg som flytende importterminal for flyende naturgass utenfor den italienske havnebyen Livorno, sersom prosjektet får klarsignal. Skipet skal bygges om med utstyr fra det italienske energi- og industrikonsernet Saipem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere