*Nettavisen* Nyheter.

Golar-partner bygger selv

Den britiske energigruppen BG Group skal være i ferd med å plassere en større ordre på spesialskip for frakt av flytende naturgass(LNG) i Sør-Korea

19.05.08 01:07

Det er ifølge TradeWinds det sørkoreanske Samsung-verftet som nå ser ut til å sikre seg en storordre fra britiske BG Group.



BG Group har i dag en flåte av LNG-skip som i hovedsak består av skip innleid fra det John Fredriksen kontrollerte Golar LNG. BG har gjort flere kontrakter om leveranser hittil i år, men har foreløpig ikek villet lette på sløret i forhold til hvordan transporten i kontraktene skal dekkes.



Nå ser det ut til at selskapet velger å bygge selv. Ifølge TradeWinds skal BG ha inngått en intensjonsavtale med Samsung for fire LNG-skip med opsjoner på ytterligere to. BG har allerede et skip i ordre ved Samsung, og har sittet på noen opsjoner.



To av skipene vil bli levert i 2006, og er ventet satt inn i frakt fra Egypt LNG, mens de to andre skal være påtenkt kontrakten om kjøp av LNG fra Marathon Oil i Ekvatorial Guinea. Transporthebovet er imidlertid stipulert til fem skip for denne kontrakten, og tre for Egypt. Inkludert Atlantic LNG-prosjktet har BG totalt behov for 11 LNG-skip.



Selskapet har tidligere opplyst til iMarkedet at de ønsker både bygging av egne skip og langsiktige kontrakter. Les:

Golar-partner kjøper mer LNG-volum(Ny)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.