RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Golar-partner øker LNG-fokuset

Sist oppdatert:
Det amerikanske olje- og gasselskapet Marathon har bestemt seg for å øke fokuset på naturgass ytterligere. Det kom frem på en presentasjon selskapet holdt i går
Marathon Oil Corp er hovedarkitekten bak en mottaksterminalen for flytende naturgass som skal bygges i den meksikanske delstaten Baja-California. Her er John Fredriksens LNG-rederi Golar LNG en viktig deltager, og selskapet har fått oppdraget med å utvikle shippingdelen av prosjektet.

Med en enda sterkere orientering mot naturgass, kan dette bety ytterligere utvidelse av de to selskapenes samarbeid. Marathon Oils konsernsjef Clarence P. Cazalot jr. orientert på meglerhuset Howard Weils energikonferanse i New Orleans om selskapets nye strategi.

Det er utsiktene til en voldsom økning i import av naturgass til USA som har fått Marathon, i likhet med en rekke andre store oljeselskaper, til å fokusere på å bli integrerte naturgasselskaper.

Marathon planlegger nå boring av tre letebrønner på en blokk utenfor Ekvatorial Guinea, hvor selskapet eier 65 prosent. Cazalot forventer at feltet kan innholde omkring 5,5 billioner kubikkfot med utvinnbare reserver. Feltet produserer i dag olje- og kondensater, mens gass pumpes tilbake i brønnene. Denne gassen vil selskapet hente opp senere.

Marathon planlegger bygging av LNG-terminal som tredje fase av feltets utbygging, og de første lastene med LNG kan komme i 2006/2007.

De to andre pillarene i Marathons LNG-strategi er Baja-terminalen og kapasiteten selskapet har kjøpt ved LNG-terminalen Elba Island på østkysten av USA. Golar LNG håper på å få oppdrag i forbindelse med terminalen.

Marathon varslet i begynnelsen av uken at de selger sine oljeinteresser i den vestlige delen av Nord-Amerika for å frigjøre midler.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere