RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Golar-partner vil bygge LNG-terminal

Sist oppdatert:
Myndighetene i Mexico vurderer nå om de skal åpne for bygging av en tredje importterminal for LNG. Søker er Golar-partner Saipems norske datetrselskap Moss Maritime
Dette er området hvor Golar LNG i partnerskap med amerikanske Marathon Oil for et drøy år siden ga opp et tilsvarende prosjekt etter stor lokal mostand og manglende godkjennelser.

Ironisk nok er det Golars partner i Livorno LNG-prosjektet i Italia, italienske Saipems norske datterselskap Moss Maritime som står bak det nye prosjektet som kan bli det tredje som godkjennes for bygging på Mexicos nordlige Stillehavskyst.

Moss Maritime i to spann med meksikanske TAMMSA har sendt inn en søknad om bygging en flytende importterminal nær storbyen Tijuana. Golar/Marathons plan var en landbasert terminal i samme område.

Foreløpig er det ifølge Reuters kun sendt inn en søknad til miljdepartementet, men dette er imidlertid kun en av flere instanser som må bifalle prosjektet.

Det er foreløpig ikke sendt inn en regulatorisk søknad til energidepartementet i Mexico.

Hittil er det kun ChevronTexaco og Sempra Energy som har kommet helskinnet gjennom godkjennelsesprosessen for terminaler på Stillehavskysten i delstaten Baja California.

De planlagte terminalene skal betjene stadig høyere etetrspørsel etetr naturgass i Mexico og rett over grensen i USA.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere