RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Golar-partnere inngår LNG-avtale

Sist oppdatert:
Det britiske gassselskapet BG Group har signert en intensjonsavtale med det amerikanske olje- og gasselskapet Marathon Oil om store kjøp av flytende naturgass, LNG
BG Groups datterselskap BG Gas Marketing har inngått en intensjonsavtale med Marathon Oils datterselskap Marathon Offshore Alpha Ltd om kjøp av 3,4 millioner tonn flytende naturgass, LNG, årlig for en periode på 17 år.

Oppstart for leveransene er 2007, og skal skje fra et planlagt likvifiseringsanlegg for gass i den vestafrikanske staten Ekvatorial Guinea.

Gassen til anlegget skal komme fra det Marathon-opererte feltet Alba, hvor det amerikanske oljeselskapet eier 65 prosent. Hele prosjektet er avhengig av myndighetenes godkjennelse, som er under vurdering.

Det er ventet at en endelig avtale skal foreligge innen utgangen av 2003. Gassen er tiltenkt solgt i det amerikanske gassmarkedet, og importert via LNG-terminalen Lake Charles, som kontrolleres av BG Group. Det vil imidlertid være opptil BG hvor gassen til slutt havner. BG og Marathon er begge sammen med Statoil i den heldige situasjon at de kontrollerer importkapasitet ved en av de fire LNG-terminalene i USA.

For John Fredriksens LNG-rederi Golar LNG kan dette åpne nye kontraktsmuligheter. Golar har i dag flesteparten sine skip på kontrakter til BG Group, og samarbeider også tett med Marathon Oil om et LNG-prosjekt i Mexico.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere