RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Golar-prosjekt foreløpig i rute

Sist oppdatert:
Golar LNG og Marathon Oils terminal prosjekt for import av flytende naturgass (LNG) til Mexico er fortsatt i rute ifølge en oppdatering
Det amerikanske olje- og gasskonsernet Marathon Oil bekreftet i en melding i går kveld at de har inngått en avtale om kjøp av LNG til prosjektet fra Indonesia. Volumene skal være på tre til seks millioner tonn årlig over en 20 års periode, og ikke seks til ti millioner tonn som ble meldt tidligere denne uken. Les: Sikrer gass til Fredriksen-prosjekt

Videre i melding opprettholder Marathon tidsskjemaet for byggingen av regassifiseringsanlegget med tilhørende gasskraftverk og avsaltningsanlegg for drikkevann. Ifølge Marathon skal byggestart være i begynnelsen av 2004, og den første gassen ventes levert i slutten av 2006 eller begynnelsen av 2007. I tillegg til eget bruk er gassen tenkt sendt gjennom rørledninger til det meksikanske og amerikanske markedet. Anlegget skal ligge på vestkysten av Mexico, noen få kilometer fra grensen til California.

Marathon Oil står bak prosjektet sammen med det John Fredriksen kontrollerte rederiet Golar LNG og den meksikanske industrigruppen GGS. Marathon opplyser at konsortiet jobber videre med å få på plass de nødvendige tillatelsene og godkjennelsene fra føderale og lokale meksikanske myndigheter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere