RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Golar-prosjektene trekker ut

Sist oppdatert:
Golar LNGs to terminalprosjekter for import av flytende naturgass er i ferd med å trekke godt ut i tid, men fortsatt håper man på en avklaring i løpet av uker
Det er i den meksikanske delstaten Baja California og utenfor den italienske havnebyen Livorno at Golar LNG i lengre tid har jobbet sammen med partnere for å få bygget importterminaler for LNG.

Tidlig i høst indikert Golar-sjef Tor Olav Trøim at det kunne komme en avklaring rundt begge prosjektene i løpet av få uker, men ved inngangen til november har det ikke kommet noe nytt rundt fremdriften med godkjennelser og lisenser.

- Vi er fortsatt håpefulle i forhold til en avklaring i løpet av uker, men det er slik i LNG at tidsplanene blåses i filler, sier visepresident Charlie Peile til iMarkedet tirsdag. Peile ble tidligere i år ansatt for å ta seg av den kommersielle siden av Golars drift.

- Det er en del fremgang bak scenen, men vi venter fortsatt på avklaringer, sier Peile og opplyser at selskapet jobber hardt med å få på plass begge prosjektene.

Golars partner i det meksikanske prosjektet, oljeselskapet Marathon Oil, opplyste i forbindelse med kvartalsrapportering i oktober at tidspunktene for oppstart av terminalen blir senere enn antatt. Partnerne venter fortsatt på to av de tre viktige tillatelsene fra meksikanske myndigheter.

For prosjektet utenfor Livorno er heller ikke en endelig godkjennelse for planen om Europas første flytende importterminal på plass. Prosjektet Cross Gas kjøres blant annet sammen med italienske Saipem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere