RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Golar-rally før Trøim-presentasjon

Sist oppdatert:
Golar LNG er i rallymodus onsdag etter pen oppgang tirsdag kveld. Kursen går i forkant av konsernsjef Tor Olav Trøims presentasjon i USA i kveld, og et viktig møte rundt Italia-prosjektet
Golar LNG har i løpet av den første timen med handel onsdag gått over 10 prosent, og handles på 109 kroner som er ny historisk toppnotering. Kursen begynte å gå allerede i går, og oppgangen fortsatte til ny all time high på New York-børsen tirsdag kveld.

Ifølge analytikere iMarkedet har snakket med er det et par forhold som kan forklare oppturen i tillegg til den generelle store interessen for naturgass etter at prisene i USA igjen spratt i været før jul.

Det ene er konsernsjef Tor Olav Trøims presentasjon på en stor naturgasskonferanse i California senere i dag. Trøims presentasjoner i USA har både i Golar- og Frontline-sammenheng ofte gitt et løft i kursene.

Videre er det ventet at det italienske gassprosjektet i morgen skal behandles på et avsluttende komitémøte i den italienske regjeringen. Får møtet et positivt utfall kan det bety en langsiktig kontrakt for et av Golars LNG-skip som flytende importterminal for flytende naturgass, LNG, utenfor den italienske havnebyen Livorno.

Det knytter seg også spenning til ExxonMobils gigantiske nybyggingsprogram, som i første omgang vil bestå av seks til åtte LNG-skip. Golar er blant en rekke rederier som er invitert med i det som er ventet å bli en anbudsrunde. Golar mener selv at de har en fordel i forhold til ExxonMobil-programmet, siden de er nesten alene om å sitte med ledige skip for de neste par årene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere