RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Golar ser fire-fem kjøpsmuligheter

Sist oppdatert:
Golar har fortsatt planer om å konsolidere LNG-markedet tross kollapsen i forsøket på å kjøpe opp belgiske Exmar. Selskapet har flere kandidater i kikkerten
Det går frem av et intervjue konsernsjef Tor Olav Trøim i Golar LNG har gitt shippingavisen TradeWinds.

Trøim som er hovedaksjonær John Fredriksens nærmeste medarbeider, beklager at det ikke ble noe av Exmar-kjøpet. Han viser til at partene ikke klarte å bli enige om prisen, som hovedårsaken til at samtalene ble avbrutt.

Golar har imidlertid fire eller fem andre kandidater i kikkerten ifølge Trøim. Han vil ikke identifisere hvilke selskaper det dreier seg om.

Ifølge markedsobservatører TradeWinds har snakket med dreier det seg om skipene til Leif Höegh, privateide Knutsen OAS sine LNG interesser. I tillegg er spanske Fernando F Tapias også nevnt som en av kandidatene. Golar har trolig heller ikke gitt opp tanken på Exmar-flåten etter at Exmar tidligere i år ble utfisjonert fra CMB og børsnotert i Belgia.

Når det gjelder Golars 1970-talls-bygde skip, så sier Trøim at rederiet planlegger investeringer på 25 til 30 millioner dollar over de ett til to neste årene i de fire skipene. Trøim opplyser også at de ser på hvordan skipene best kan utnyttes videre i samarbeid med befrakteren BG.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere