RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Golar ser resultatbedring(Ny)

Sist oppdatert:
LNG-rederiet Golar LNG fortsetter å levere gode resultater basert på sine faste lange kontrakter og ser økning i andre halvår. Selskapet har nå bestilt ytterligere et skip
Nytt: Oppdatert med mer fra rapporten, bl.a nybyggskontrakt og refinansiering

Selskapet, hvor skipsreder John Fredriksen er hovedeier, forventer at 2003 i sin helhet vil gi et bedre resultat enn i 2002. Mens andre halvår ventes å bli bedre enn første som følge av levering av LNG-skipet Methane Princess.

Når det gjelder utsiktene for neste år, vil de i stor grad avhenge av hva som skjer med prosjektene til rederiet i Mexico og Italia. Etter leveransen av Methane Princess i august, så vil Golar ta levering av ytterligere tre skip i januar, februar og oktober neste år. Methane Princess vil påbegynne en 20 år lang kontrakt med BG Group senest i januar 2004.

Mer volatilitet

Aksjonærene bør være forberedt på en situasjon hvor deler av den nye kapasiteten vil trade i spotmarkedet i det minste for en begrenset periode. Dette kan føre til mer volatile inntekter og økt kommersiell ventetid, skriver styre, som imidlertid er komfortable med situasjonen.

Adm. direktør Tor Olav Trøim ga før helgen uttrykk for at mye vil bli avgjort i løpet av september i forbindelse med de to importterminal-prosjektene i henholdsvis Mexico og Italia.

Golar melder at de 27. august fikk på plass en refinansiering av Methane Princess under det britiske skatteleasesystemet, har gjennom transaksjonen frigitt 18 millioner dollar. Det er på linje med det Trøim varslet under presentasjonen på Paretos olje- og offshorekonferanse i forrige uke.

Bestiller skip

Det meldes også at om at rederiet har inngått en intensjonsavtale med et sørkoreansk verft for bygging av et spesialskip for frakt av flytende naturgass (LNG) på 145.000 kubikkmeter. Kontrakten er gjort med en opsjon på ytterligere et skip, og leveransene vil skje i andre halvår 2005 og i 2006.

Tallene

Golar LNG fikk et nettoresultat i andre kvartal på 8,8 millioner dollar, mot 6,1 millioner i samme periode i fjor. Driftsresultatet endte på 15,6 millioner dollar mot 16 millioner i fjor.

Driftsinntektene var på 30,9 millioner dollar i andre kvartal, mot 32,1 millioner i samme periode i fjor. Reduksjonen skyldes i hovedsak at et skip ble dokket i årets periode.

Aksjekursen til Golar var uendret på Oslo Børs etter tallene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere