RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Golar ut av skyggen

Sist oppdatert:
Gjensidige Nor Equites mener at John Fredriksens gassrederi Golar LNG blant annet kan få økt oppmerksomhet etter salget av Bergesen og er lavt priset
Golar LNG er den eneste aksjen på Oslo Børs som gir eksponering mot det sterkt voksende markedet for transport av flytende naturgass (LNG). Det er samtidig verdens største uavhengige aktør i dette markedet med 10 skip i flåten, hvorav seks selveid. I tillegg har Golar fire LNG-skip i ordre.

- Med en sannsynlig uttreden av Bergesen fra Oslo Børs venter vi økt interesse for selskapet på sikt, ettersom Bergesen var den eneste andre aktøren som hadde uttalte ambisjoner innen LNG shipping, skriver GNE i sin ukesrapport.

Det pekes videre på at nåverdien av skipene med lange kontrakter ligger rundt 68 kroner, og at selskapet er lavt priset. De langsiktige utsiktene i LNG-markedet betegnes som meget positive.

Oppsummering:
Anbefaling: Kjøp Kursmål: -
Meglerhus: Gjensidige Nor Equities
Dato: 14. april 2003

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere