RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Golars utfordrere sikrer seg gassavtaler

Sist oppdatert:
To av de store konkurrentene til Golar LNG og Marathon Oils planlagte gassterminal på vestkysten av Mexico har nå inngått intensjonsavtaler om kjøp av flytende naturgass (LNG)
Det er henholdvis Shell og ChevronTexaco som nå har inngått intensjonsavtaler om kjøp av LNG til sine planlagte importterminaler på vestkysten av Mexico.

Intensjonsavtalene er inngått med et konsortium hvor begge de multinasjonale oljegiganten er medeiere. ChevronTexaco og Shell eier henholdsvis fire og to syvendedel av Gorgon-prosjektet på nordvestkysten av Australia. ExxonMobil eier den resterende syvendedelen.

Shell har gjort en intensjonsavtale om kjøp av LNG som skal gå til deres planlagte importterminal ved Ensenada på vestkysten av Mexico. ChevronTexaco vil kjøpe 2 millioner tonn over en periode på 20 år fra 2008, og den skal fraktes til deres planlagt importterminal som skal bygges offshore utenfor Baja California, Mexicos delstat på grensen til California og USA. Den er en direkte konkurrent til terminalen Marathon Oil og John Fredriksens Golar LNG jobber med i samme område.

Marathon og Golar leder foreløpig kappløpet i Mexico, og er de eneste som har fått tillatelse til ilandføring og regassifisering av LNG i Mexico. Konsortiet hvor også meksikanske GGS inngår gjorde en avtale med Indonesia om tilførsel av LNG for noen uker siden. Les: Sikrer gass til Fredriksen-prosjekt

Gorgon-prosjektet er ventet å produsere LNG i 2008, men det er ikke ventet at en endelig utbyggingsbeslutning foreligger før i 2005, og kostnadsrammen er på 6 milliarder dollar. Utbyggingen er avhengig av en miljøtillatelse fra australske myndigheter, siden anlegget skal lokaliseres i naturreservatet Barrow Island

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere