Gå til sidens hovedinnhold

Golden Globe-nominasjonene klare

Los Angeles (NTB-AFP): Storfilmene «12 Years a Slave» og «American Hustle» er storfavoritter etter at Golden Globe-nominasjonene ble offentliggjort. Bare én nordisk film er nominert.

De to filmene fikk sju nominasjoner hver. Rett bak kommer svart-hvitt filmen «Nebraska» med fem nominasjoner. «Captain Philips» og romfartsthrilleren «Gravity» fikk fire nominasjoner.

Ingen norske filmer er nominert til Golden Globe, og den eneste nordiske filmen som er nominert er den danske filmen «Jakten». Den er nominert i kategorien beste fremmedspråklige film.

Prisene skal deles ut i Hollywood i Los Angeles søndag 12. januar neste år. Golden Globe er ofte en god indikasjon på hvem som vil bli nominert til de enda gjevere Oscar-prisene. Norges Oscar-kandidat for 2013 er Iram Haqs «Jeg er din».

De fem filmene som er nominert til Golden Globe for beste film er «12 Years a Slave,» «Captain Phillips,» «Gravity,» «Philomena» og «Rush».

I kategoriene for beste skuespillere er blant andre Idris Elba nominert for sin tolkning av Nelson Mandela i filmen «Mandela: Long Walk To Freedom». (©NTB)

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis