RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Golden Ocean øker flåten

Sist oppdatert:
Bulkrederiet Golden Ocean med Tor Olav Trøim i spissen har på nyåret ekspandert flåten med to innleide skip. Det forventes god inntjening i 200
Golden Ocean som er bulkrederiet Frontline sjøsatte i begynnelsen av november har kun halvannen måned med drift i vise til i sin kvartalsrapport fremlagt i dag.

Den viser 4,8 millioner dollar i innseilede inntekter som har gitt et driftsresultat på 2 millioner dollar og et nettoresultat på 1,8 millioner dollar. Det finnes ikke historiske tall for rederiet.

Ekspanderer flåten.

Golden Ocean har foreløpig ikke den store kassen å rutte med og har derfor valgt å øke flåten på nyåret via innbefraktning av skip fra markedet på lengre kontrakter.

Det er ifølge rapporten inngått charter på to panamax-bulkskip. Skipene er leid inn for henholdsvis 2 og 5 år på rater tilsvarende 27.800 og 17.600 dollar dagen. Skipene vil bli overtatt fra henholdsvis juli og september i år.

Golden Ocean har forøvrig to capesize-bulkskip i eget eie samt opsjoner på å kjøpe to panamax-nybygg fra Frontline og en capesize på kontrakt. Nybyggene skal leveres fra verftet i andre halvår.

Vil være forsiktige

Golden Ocean skriver i rapporten at de som følge av styrken i markedet vil innta en forsiktig holdning til markedet. De er optimistiske i forhold til de langsiktige utsiktene, men ser større muligheter til å gjøre forretning i midten av året når markedet er inne i lavsesongen.

Dagens flåte er ifølge styret sikret med en delvis dekning av kontrakter som vil sikre god kontantstrøm og resultater i 2005.

Styret gjentar imidlertid at Golden Ocean skal være en konsolidator i bulkmarkedet med hovedfokus på Panamax og Capesize.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere