RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Golden Ocean kjøper bulknybygg

Sist oppdatert:
Frontline er allerede i gang med å bygge ut flåten til bulkrederiet Golden Ocean, og skal ha kjøpt nybyggingskontrakter på to panmax-bulker
Ifølge skipsmeglerhuset Fearnleys ukentlige markedsrapport så har Frontline, og da etter all sannsynlighet på vegne av Golden Ocean, kjøpt to nybygg for levering i 2005.

Det er rederiet K C Maritime som er selger av kontraktene. Prisen skal være 42,5 millioner dollar for hvert av skipene. Skipene er panmax-skip på 74.500 dødvekttonn.

Skipene skal leveres kinesiske Hudong-verftet i henholdsvis juli og september neste år.

Frontline gikk på Oslo Børs i dag eksklusive aksjen i Golden Ocean som er ventet å bli notert på Oslo Børs rundt den 15. desember. I USA handles Frontline-aksjen fortsatt inklusive aksjene i Golden Ocean, og krusene er dermed ikke direkte sammenlignbare for øyeblikket.

Golden Ocean består før de nye skipene av en flåte på to capesize-bulkskip og et capesizeskip leid inn på en langsiktig kontrakt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere