RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Golden Ocean med nytt klipp

Sist oppdatert:
Skipsreder John Fredriksens bulkrederi Golden Ocean fortsetter å ta gevinster i et hett bulkmarkedet.
Det er to av skipene Golden Ocean sikret seg kontroll over i forbindelse med overtakelsen av fem bareboatkontrakter fra Clipper Bulk Shipping Ltd. som nå gir hyggelige gevinster for rederiet.

Golden Ocean har nemlig blitt enige med eieren av panamax-bulkskipene M/V Golden Glory og M/V Golden Glen om å løse dem fra kontraktene mot å kjøpe skipene for 11 millioner dollar per skip. Samtidig har Golden Ocean snudd seg rundt å solgt skipene videre for 60 millioner dollar totalt.

Handelen gir Golden Ocean et resultatbidrag på pene 23 millioner dollar. og vil frigjøre omkring 38 millioner dollar i likvider. Skipene oveleveres ny eier i september 2007.

Det var tilbake i august i fjor at Golden Ocean overtok barboatavtalene på de fem panamax-bulkskipene. Med salget av de to skipene og inntektene skipene så langt har gitt Golden Ocean vil kjøpesummen for de fem bareboatkontraktene allerede ha blitt tjent inn.

Golden Ocean har de tre resterende skipene på bareboatkontrakter frem til 2011. Raten er 5.600 dollar per dag.

I tillegg til salget av de to panamax'ene så har Golden Ocean fått leid ut capesize-skipet M/V Irfon. Skipet som er leid inn av Golden Ocean på 27.250 dollar per dag, viderebefraktes nå for 22 måneder til 66.500 dollar per dag. Dette sikrer Golden Ocean et cashbidrag på størrelsesorden 25 millioner dollar over befraktningsperioden.

Avtalene Golden Ocean melder i dag føyer seg inn en en rekke handler Golden OCean har fått gjennomført så langt i år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere