Goldman Sachs kan tjene milliarder på dansk kraft

København (NTB-Ritzau): Den amerikanske investeringsbanken Goldman Sachs kan tjene milliarder på den omstridte investeringen i det danske energiselskapet Dong Energy.

11.02.14 11:09

Avtalen om å la Goldman Sachs kjøpe aksjer i det som er Danmarks største energiselskap, utløste i januar full regjeringskrise. Socialistisk Folkeparti trakk seg fra det rødgrønne samarbeidet, og Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt ble tvunget til å legge en ny regjeringskabal.

Investeringsbanken betaler om lag 8 milliarder danske kroner for å kjøpe seg inn i Dong Energy, etter dagens stykkpris per aksje på 107 danske kroner.

Dong Energi offentliggjorde tirsdag at de er rede til å betale en stykkpris på 225 danske kroner per aksje fram til 2019, som et ledd i et aksjeprogram for om lag 6.200 ansatte og 250 sjefer i selskapet.

- Det er en indikasjon på at man forventer at verdien av Dong kan bli fordoblet, sammenlignet med hva aksjene blir omsatt for i dag, sier direktør Kristian Weise i den danske tankesmien Cevea. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag