RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Goldman tar ikke kritikk på Frontline-salget

Sist oppdatert:
Goldman Sachs langer nå ut mot ondonesiske konkurransemyndigheter i kjølvannet av VLCC-salget for statsoljeselskapet Pertamina, hvor Frontline ble kjøper
Goldman Sachs fikk i likhet med Frontline servert en større bot og et erstatningskrav etter at meglerhuset sto for anbudet på to supertankere tilhørende statsolejselskapet Pertamina i fjor vår.

Frontline vant anbudet med det som var en gunstig pris på det tidspunktet, noe som utløste politiske protester i Indonesia, og nå senere bøteleggelse og krav om mellomlegg fra indonesiske konkurransemyndigheter.

Frontline har allerede sagt at de vil ta alle nødvendige skritt for å nedkjempe boten og kravet. Nå følger Goldman Sachs opp etter å ha blitt ilagt et totalt krav på 8,5 millioner dollar, med en skikelig bredside.

I en artikkel i Jakarta Post sier Goldmans advokat Todung Mulya Lubis at kravet er absurd og mener det er fremsatt kun for å score politisk poeng enn basert på fakta eller normale aksepterte juridiske prinsipper, melder TradeWinds.

Lubis mener saken er uten grunnlag og at verken Pertamina eller den indonesiske regjeringen har lidt noe tap. Pertamina kunen logge en gevinst på 54 millioner dollar på salget av de to VLCC'ene til Frontline for 184 millioner dollar.

Han setter pgså frem spørsmålet om de indonesiske konkurransemyndighetene om de mener at alle de 42 andre deltagerne i anbudet samarbeidet med Frotline.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere