RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Goldt på toppen

Sist oppdatert:
Da Leo Burnett flyttet til Postgirobygget fulgte Mission med. Den 22. april flyttet designbyrået inn i 23. etasje. De vil gjerne bli på toppen.

Leo Burnett har leid de tre av de øverste etasjene i Postgirobygget, under toppetasjen som Entra Eiendom disponerer selv. Da Leos reklamebyrå ble lagt ned, forsvant også en vesentlig del av leietagerne.

- Det er trist, vi delte den samme kantinen, sier Bård Annweiler, daglig leder i Mission. Siden Leo hadde beregnet ekstra plass for å vokse, er det merkbart mange tomme kontorer i etasjen, etter at tekstforfattere og AD'er forsvant ut.

- Selvsagt har vi venner der, det er leit å se dem uten jobb, sier Gary Swindell, kreativ leder i Mission. De merker at det profilerte reklamebyrået er borte. De flotte lokalene med Oslos beste utsikt er i dag nærmest golde.

- Noe av historien forsvinner, sier Annweiler.

- Det har vært en institusjon. De har vært pådriverne, sier Swindell. Selv om de har hørt at de fleste har fått ny jobb.

Med så mange tomme plasser er fremtiden usikker for de resterende leietakerne i Leo Burnetts lokaler, selv om både JKL Woldsdal er der, Leo Xpress, Ileo og den administrative delen av Leo Burnett er igjen. En del personer fra reklamebyrået avvikler og overfører kunder til Kitchen. Mission har lyst til å bli værende på toppen.

- Det hadde vært kjempedeilig. Er vi heldige får vi forhandlet en ny kontrakt. Det tar masse fokus å flytte, sier Annweiler. Men det kan fort bli for dyrt å ha Oslos raskeste heis.

Designbyrået Mission har vært nær koblet til Leo. Leo Burnett hadde aksjepost på 51 prosent i selskapet fra starten i 2001 til november i fjor.

- På bakgrunn av uroen i bransjen flyttet Leo aksjene over til oss, sier Annweiler. Leo Burnett kan konvertere aksjene tilbake frem til 2007, ettersom markedet utvikler seg.

I stedet ble Monna Nordhagen, som kom fra Doktor Online og den kanadiske designeren Marc Ligeti partnere, sammen med gründerne Gary Swindell og Bård Annweiler. Både Nordhagen og Ligeti har vært med i Mission siden 2001. De kom inn et halvt år etter gründerne.

Mission hadde i fjor, som var Missions første hele driftsår, en omsetning på 10,5 millioner kroner, driftsinntekter på minus 2,9 millioner kroner og et negativt resultat før skatt på nesten 3,5 millioner kroner.

Informasjonssjef Mona Jacobsen i Entra Eiendom opplyser at det ikke er noen endringer i leiekontrakten med Leo Burnett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere