*Nettavisen* Nyheter.

Golf blant coyoter og krek

Når du blir lei av møter med teknofolket i Silicon Valley, kan du bestille fire timers motgang på golfbanen Coyote Creek.

07.02.06 11:09

California er et av verdens fremste golfmål, men Bay Area (bukten mellom San Jose og San Francisco) har aldri vært regnet som helt der oppe.

TV 2 Nettavisen har testet to brukbare baner ved San Francisco - Lincoln Park (les testen her ) og Crystal Springs (les testen her ).

Begge har sine kvaliteter, men skal du spille ordentlig golf er det verdt å ta turen sørover forbi San Jose (kart her ).

Klikk på bildet for å forstørre.

Topp designer

Ankomsten til banen forteller at dette er «golfindustri». En stor tomt langs motorveien sørover er forvandlet til to 18-hulls baner, og store skilt forkynner at alle er velkommen.

Alt er på stell: Golfbiler er inkludert i prisen, det er gode treningsmuligheter for nærspill og driving range med gressutslag. Klubbhuset er helt topp, pro shop'en er meget velutstyrt og stor, og restaurant og garderober holder høy standard.

Utbytterne har ikke spart på designet heller. Den gamle mester Jack Nicklaus har pønsket ut hvordan hullene skal ligge.

Hygge eller utfordring

Fornuftig nok har banene ulike målgrupper. The Tournament Course er, som navnet indikerer, myntet på lav handikapp-spillere - mens The Valley Course er for de fleste habile golfere.

Etter å ha spilt begge, er vår anbefaling å velge dalbanen hvis man ikke er single-handikapper. Det som er en utfordring for Jack Nicklaus er ikke nødvendigvis en hyggestund for den jevne, norske golfer.

Kjedelige omgivelser

Det største minus med Coyote Creek er omgivelsene. Området er kjønnsløst, og selv om du ikke hører veien ligger den likevel i underbevisstheten og definerer banen som «langs motorveien».

Men for dem som synes at spillet er viktigst, fortjener Coyote Creeks turneringsbane en god score. Banens tekniske kvalitet er over middels, men heller ikke mer. Den bærer preg av å spilles mye.

HTML EMBED

Prisnivået er ok når du spiller på hverdager. For drøyt 500 kroner får du spille en mesterskapsbane som er drøyt 6000 meter lang fra vanlig tee, og det fra golfbil som følger med i prisen.

De viktigste fortrinnene er banens layout. Vanskelig, ja vel, men ikke unfair. Du inviteres til å ta sjanser og straffes for ditt overmot.

I så måte fungerer den dårlige oversettelsen - her er det coyoter og krek for alle pengene!

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.