Gå til sidens hovedinnhold

Golf i Karibia

Den dominikanske republikk er et nytt reisemål for norske charterturister, og mange av dem spiller golf. Å velge riktig reisemål er et must for golfentusiastene.

Hvert år spiller nordmenn titusener av golfrunder i utlandet. Sverige og Danmark leder, med middelhavsland som Spania, Portugal (ifølge kronprins Haakon) og de greske øyer følger hakk i hæl.

Nylig var TV 2 Nettavisens testpanel i Puerto Plata for å sjekke forholdene, og vi fant 18-hullsbanen Playa Dorada - designet av velkjente Robert Trend Jones.

Pengemaskin

På slike turiststeder er golf en pengemaskin, og det er du som spiller, som fôrer maskinen.

Nå er det intet å si på 60 dollar i green fee, internasjonalt er det faktisk billig etter vår erfaring. Fortsatt er Skandinavia et paradis når det gjelder golfpriser.

Men på Playa Dorada slipper du ikke lett ut på banen uten å ha leid en bil og en caddie, og prisene i proshopen er blodige. Ta med køller og baller hjemmefra!

Flatt, men flott

Golfmessig kan Playa Dorada karaktereres som relativt flat, og i kvelende hete er man glad for det. Skyggen i golfbilen kom godt med, og det er lurt å ta med mye drikke.

Vann er viktigste utfordring, det er vått på åtte av hullene. Roughen er lett og bunkerne er ganske enkle.

Dorada-banen er altså en typisk grei turistbane, selv om den har vært mesterskapsbane siden starten i 1974. Det er litt fordums prakt over banen.

Steinharde fairwayer

I motsetning til mange steder i Norge er fairwayen kortklipt og steinhard. Det blir som å spille på asfalt; ballen bare ruller og ruller og ruller - ut av banen.

River i bunkerne hadde man ikke hørt om, og etter kraftig regnfall ville mureskje vært beste redskap for å få ballen ut igjen. Man kunne glemme vanlige bunkerslag og satse på å slå rett på ballen for å få den ut.

Bra feriegolf

Likevel ble Playa Dorada bra feriegolf, mye takket være en caddie med ørneblikk og en utrolig evne til å lese greenene.

Spesielt hullene ned mot stranden var spektakulære, der man puttet mot en bakgrunn av knallblå himmel, hvit sand og turkis vann. Robert Trend Jones kan sine saker, og banearkitektturen holder absolutt mål.

Dessverre er det bare denne ene banen i Puerta Plata, og selv panelets største entusiast ble litt lei etter seks runder på fire dager.

Lokalkjente anbefaler Punta Cana lengre øst på øya. Det kan være verdt å sjekke ut.

HTML EMBED

Reklame

Black Week: 10 superkupp du bør sjekke ut