Golf i verdensrommet

Golfsettet blir med når en russisk astronaut legger turen til verdensrommet.

De beste i verden slår en golfball 6-700 meter på en flystripe og vel så det. Nå satser en russer på å knuse den rekorden. Faktisk er det noen som tror ballen ikke kommer til å lande før om tre år!

Den russiske astronauten Mikhail Tyurin skal nemlig ha med seg golfkølle og en spesiallaget ball på kun 4,5 gram når han reiser ut til den internasjonale forskningsstasjonen i verdensrommet. NASA var lenge redd for at ballen kunne komme tilbake og ødelegge forskningsstasjonen, men nå er alt klappet og klart, melder BBC ifølge nettstedet Ananova.

En kanadisk golfkølleprodusent har betalt for at russeren skal slå med deres køller under stuntet.

- Jeg spiller ice hockey og jeg forstår at dette er ganske likt, sier Mikhail Tyurin som har tatt en del prøvesvinger for å bedre teknikken. Og med full romdrakt på seg må faktisk slaget gjøres med bare en hånd siden det er umulig å få begge hendene på golfkøllen samtidig.

Slaget vil bli filmet og det diskuteres nå om hvor lang tid det kommer til å gå før ballen landet. NASA tror ballen vil falle inn i atmosfæren og brenne opp på tre dager. Men den kanadiske kølleprodusenten, Element 21, tipper det går tre år før ballen forsvinner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.