Golf på krater-kanten

Tusenvis av norske golfturister besøker Gran Canaria hvert år. Mange av dem går glipp av en godt skjult kanonbane på kanten av et vulkansk krater.

17.01.06 12:26

Real Club de Golf de Las Palmas, eller Bandama som den forståelig nok forkortes til, er Spanias eldste bane.

Klikk på bildet for å forstørre.

Allerede i 1891 etablerte en gruppe engelskmenn banen, men den ble flyttet til dagens område i 1957.

Litt bortgjemt
De store strømmene av turister går til baner som Maspalomas og Salobre, og for å komme til Bandama må du ha leiebil, god tålmodighet og et brukbart handicap (26).

Til gjengjeld får du spille på en bane som ligger spektakulært langs kanten av vulkankrateret under fjellet Bandama, med fairwayer myke som et moseteppe.

Enkel start
Banens første hull er også det enkleste: 249 meter nedover, par fire, uten de helt store katastrofemulighetene.

Banen er trang, men stort sett tilgivende. Utslag som skjærer ut, fanges av trær eller havner på motsatt fairway. Du skal være dårlig for å tape veldig mange baller på en runde.

Hull to er også par fire, men mye trangere utslag og out of bounce til venstre.

Hvis man ser bort fra beliggenhet og utsikt, er kanskje Bogstad den norske banen som ligner mest. I likhet med Oslos aristokrat er også Bandama preget av tung historie og gamle trær.

Gedigent klubbhus
Den enkleste måten å komme til banen er å følge veibeskrivelsen nøye (se link her ). Det første som møter deg er et gedigent klubbhus med stor restaurant og utmerkede garderobeforhold.

HTML EMBED


Treningsgreenen er stor, men driving rangen er litt under middels. Men det er også den eneste vesentlige kritikken vi har.

Vår runde regnet bort, men vi så nok av banen til å gi gode karakterer for banestell og lay out.

Banen er snaut 5.900 meter lang fra gul tee. Litt kort, kanskje, men til gjengjeld er den utspekulert designet så du får mye golf for pengene. Og green fee-prisen er absolutt rimelig i forhold til det til tider ublu prisnivået som gjelder eksempelvis på Costa del Sol.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (TV 2 Nettavisen)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.