*Nettavisen* Nyheter.

Golferne velger Portugal

Om vinteren er de fleste golfbaner i Norge stengt. Hva er da mer naturlig enn å dra til varmere strøk for å spille golf? Portugal er stedet flest nordmenn reiser på golfferie.

02.03.05 14:29

(SIDE2): I «Selskapsgolferen» fra 1991 blir Stig Helmer (Lasse Åberg) og Ole (Jon Skolmen) ufrivillig bitt av golfbasillen og havner på golfferie i Sverige. Men Sverige er ikke stedet for golf om vinteren. Ei heller Norge. Det er nemlig Portugal som er det mest populære golfreisemålet.

Logistikk viktig
Ifølge reisebyrået VIA Golfreiser er Portugal landet hvor flest golfhungrige nordmenn reiser for å dyrke hobbyen sin. Utover det selger de mye til Skottland, Irland og Frankrik. I tillegg til Thailand, Sør Afrika og Spania.

- Golferne som reiser er opptatt av logistikken, tidlige direkte fly fra Norge som gjør at man kan spille dagen man lander. Og sen avgang hjem slik at man får med seg en tidlig runde før hjemreisen, forteller manager i Via Golfreiser Bjørn Tore Larsen til side2.

Anberfaler Cascais
De selger golfreiser til golfere i alderen 25 - 85, men hovedvekten er etablerte golfere i alderen 35 -50 år.

Larsen vil spesielt anbefale golf i området rundt Lisboa, Estoril og Cascais.

- Der finnes flere gode golfbaner, sier han.

Prisene på golfturene ligger fra kroner 4000 for de billigste til 25000 kroner for de dyreste. Selve spillet utgjør ofte 30-40 prosent av prisen.

Her er en link til baner i Portugal

Torsdag kan du lese reisebrev fra Portugal på Side2.

Annonsebilag