RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Golfspiller på 1-2-3

Sist oppdatert:
Glem forestillinger om at golf er dyrt og eksklusivt. Med noen små tips kan du starte for en billig penge. Her er tipsene:

Det er ingen problemer å ruinere seg på golf, men det er heller ikke umulig å finne smutthullene som gjør starten rimelig. Aller viktigst er å styre unna alt som ligner på snobberi.

- For å komme igang trenger man et halvsett og en bærebag, som nytt vil koste rundt 2.000 kroner, sier salgssjef Fredrik Lind i Chrisco Golf AS til TV 2 Nettavisen.

Lettspilte køller

I konkurransegolf er det lov å ha opptil 14 ulike køller i bagen.

Proffene kan velge mellom et utall varianter, men en kølle du ikke kan klare deg uten er putteren - altså den køllen man bruker for å putte ballen i hullet.

- Skal man først bruke noen kroner ekstra, er det smart å kjøpe en bra putter, sier Fredrik Lind.

En nybegynners største problem er å treffe ballen og få den opp i luften. Problemet er at det blir vanskeligere desto lengre slag køllen er beregnet for. De aller fleste nybegynner har slitt og strevd med de lave jernene (2-3-4-5), og trenden nå er å vri seg unna: - Det blir stadig mer populært å velge såkalte rescue-sett, hvor de lave jernene er byttet ut med hybrider mellom jern og woods, sier Lind.

Kjøp billige baller!

Det neste problemet for ferske spillere er at ballene forsvinner over alle hauger, og da er det mulig å svi av pengene rekordfort. Baller til 60-70 kroner stykket er intet særsyn.

- Fra starten bør du kjøpe billige baller, det er mye bra å finne blant lakeballene (brukte baller plukket opp fra vannhindre) i proshop'en, sier Lind.

- Etterhvert er det smart å finne en ball man liker, og holde seg til den. Om den er dyr eller ikke er mindre viktig.

Billigtips

Også når det gjelder valg av bane, kan man velge mellom sparebluss og en lektorlønn. Dyrest - og mest prestisjefullt - er Oustøen Country Club i Oslofjorden. Der må man ut med flere hundre tusen kroner. I andre enden finnes en rekke postkasseklubber rundt om i landet. Fordelen er at man kan spille på alle andre baner mot å betale en avgift.

Dette er noen gode råd for å spare penger:

  1. Velg et billig grønt kort-kurs
  2. Velg en rimelig klubb
  3. Spill mest mulig på hjemmebanen (gratis)
  4. Unngå å kjøpe tøy i proshop'en - en vanlig bukse og skjorte med krave holder
  5. Kjøp et halvsett fra starten
  6. Kjøp brukte baller

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere