*Nettavisen* Nyheter.

Golftalentet Celia (22) drept - nå har gjerningspersonen dømt til livsvarig fengsel

DREPT: 22 år gamle Celia Barquin Arozamena var ute og spilte i Ames, Iowa i september i fjor da hun ble drept i et bakholdsangrep. 

DREPT: 22 år gamle Celia Barquin Arozamena var ute og spilte i Ames, Iowa i september i fjor da hun ble drept i et bakholdsangrep.  Foto: Luke Lu (Iowa State University via AP)

En mann er dømt til livsvarig fengsel etter et grotesk drap på en talentfull spansk golfspiller. Ugjerningen skjedde ute på en golfbane i USA.

25.08.19 14:04

22 år gamle Celia Barquin Arozamena var ute og spilte i Ames, Iowa i september i fjor da hun ble angrepet i et rent bakholdsangrep midt på dagen. Drapet skjedde mens Arozamena forberedte seg til å gjøre et slag.

Den spanske jenta ble stukket gjentatte ganger med kniv. Liket ble funnet i en liten innsjø på golfbanen.

Vil aldri bli en fri mann

Colling Richards godtok i juni å bli dømt for overlagt drap under de mest skjerpende omstendigheter. Han vil aldri kunne bli en fri mann igjen etter at dommen ikke gir ham rett til å slippe ut igjen under noen omstendighet.

– Celia ble fratatt muligheten til å utvikle seg dag for dag og oppnå sine drømmer, sa Jessica Reynolds fra aktoratet fredag.

Richards hadde bodd på et område for hjemløse i en skog i nærheten av golfbanen der Arozamena ble drept.

Politiet i Ames skriver i en rapport at Richards slet med narkotika-og alkoholmisbruk, mentale problemer og hjemløshet etter at han slapp ut fra fengsel, tre måneder før han drepte golfspilleren, det skriver Golf Channel.

Richards hadde sonet en dom på sju måneder for å ha brutt vilkårene for sin prøveløslatelse.

Ville vise at han angret

Tidligere i august sa Richards (22) at han var lei seg for forbrytelsen han hadde gjort. I et håndskrevet brev fortalte mannen at han ville vise at han angret for å ha «fjernet et liv fra samfunnet, og enda verre, en familie».

Myndighetene har ikke klart å finne ut hvorfor Richards begikk drapet. Hans familie har imidlertid uttalt at hans avhengighet av metamfetamin og andre narkotiske stoffer sannsynligvis førte til problemene med den mentale helsen og volden, det skriver Golf Channel.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.