Gå til sidens hovedinnhold

Gondolulykke på Hafjell – to personer til sykehus

Gondolen skal ha begynt å skli nedover vaieren, opplyser politiet.

Innlandet politidistrikt fikk melding om ulykken klokka 14.01 onsdag ettermiddag.

Politiet meldte først at gondolen skal ha begynt å seile nedover med to personer ombord, men senere viste det seg at uhellet skjedde i sammenheng med en redningsøvelse.

Markedsjsef i Alpinco, som drifter anleggene i Hafjell, Veslemøy Eineteig Wedum sier til avisa GD at de skulle øve på å redde folk ut av gondolen, og at en person som hang i vaieren fikk ekstra fart, sklei ned og slo seg i ei klemme på vaieren.

– Nødetater er fremme og får oversikt. En av de involverte er nede på bakken og den andre står oppe på gondolen, ukjent skadeomfang på begge. Det jobbes for å få vedkommende ned. Årsak til ulykken er ukjent, het det i en oppdatering fra politiet klokka 14.19.

Den andre personen, som ble sittende igjen oppe i gondolen, ble senere sikret og de jobbet en periode med å få vedkommende trygt ned, opplyste politiet klokka 14.30.

Personen i gondolen skal ikke være skadet, skriver avisa GD, som har snakket med folk i alpinanlegget.

Klokken 14.52 melder politiet om at den siste personen brakt i sikkerhet.

– Den siste personen er nå nede og kjøres sykehuset Lillehammer. Det har vært en redningsøvelse i anlegget og i den forbindelse har det vært en arbeidsulykke, ifølge politiet.

Dermed ble begge de to involverte kjørt til Sykehuset Innlandet i Lillehammer.

– Arbeidstilsynet blir varslet. Vi foretar avhør av de involverte på stedet, skriver politiet på Twitter.