*Nettavisen* Nyheter.

Google forebygger demens

BRA FOR HJERNEN: Hvem sa at internettbruk er fordummende? Foto: (Scanpix)

Å søke på nettet holder hjernen i form.

21.10.09 21:34

(SIDE2): Forskere ved University of California i Los Angeles har funnet ut at surfing på nettet hjelper mot demens. Det melder National Geographic.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Øker aktiviteten
En utvalgt gruppe mennesker i alderen 55 til 78 år med ulik internetterfaring fikk beskjed om å bruke internett én time daglig i to uker. Og resultatene viser at aktiviteten i viktige regioner av hjernen økte merkbart hos testpersonene.

- Det er nok ikke internettet i seg selv, men heller det at jakten etter ny informasjon holder hjernen stimulert, sier nevrolog Susan Bookheimer ved University of California.

Hobbyer som Sudoku har ifølge forskerne en lignende effekt, men internettets omfang gjør at det er vanskeligere å gå lei.

- Det er en uendelig mengde med informasjon å finne hver gang du går på nettet, sier Bookheimer.

Google får i gang blodet
Først ble testpersonene bedt om å tenke seg til at de brukte internett. Da forskerne målte hjerneaktiviteten til deltakerne, var det en tydelig forskjell mellom de erfarne nettbrukerne og nybegynnerne.

De med lite fartstid på nettet viste seg nemlig å ikke respondere nevneverdig på den imaginære nettsurfingen.

Etter to uker med daglige Google-søk viste det seg derimot at begge grupperinger opplevde økt aktivitet i pannelappen, et område av hjernen som er viktig for blant annet korttidshukommelse og evnen til å ta avgjørelser.

Frister høyere IQ, bedre hukommelse og akselerert læring?Prøv Hjerneklubben.no!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.