RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Google går videre i overvåkingssak

Washington (NTB-AFP): Google går rettens vei for å få lov til å offentliggjøre informasjon om den amerikanske statens overvåkingsforespørsler.

Google har søkt en føderal domstol om å få lov til å offentliggjøre tallet på henvendelser fra offentlige etater som gjelder overvåking.

Google offentliggjør allerede tall på henvendelser fra den amerikanske staten, men ber om å få skille mellom henvendelser som gjelder kriminalitet og henvendelser som gjelder overvåking. 11. juni spurte Google det amerikanske justisdepartementet om FBI om å få lov til å gjøre dette, men fikk til svar at det vil være ulovlig.

Søknadene kommer etter de enorme protestene som fulgte avsløringene om at det nasjonale sikkerhetsbyrået NSA i all hemmelighet har fått tilgang til store mengder data hos Facebook, Google, Microsoft og Apple.

Selskapene står på at de kun videresender informasjon når det foreligger en rettslig begjæring om det, og Google mener de basert på ytringsfriheten har sin fulle rett til å publisere tallene de nå ber om å offentliggjøre. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere