RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Google gir 110 prosent

Sist oppdatert:
Internettsøkselskapet Google stjeler markedsandeler og bedret resultatet med hele 110 prosent.
Google kan vise til hele 110 prosents økning i profitten. Begge konkurrentene Yahoo og eBay har hatt en nedgangstrend, men Google viser seg i en klasse for seg selv.

Google hadde en netto inntjening på 721 millioner dollar. Dette gir et resultat pr. aksje på 2,33 dollar. Forrige kvartal var inntjeningen under halvparten med 343 millioner dollar og 1,19 dollar pr. aksje.

Har 44,7 prosentandel av internettsøk i USA

- Vårt sterke resultat kommer av vårt målrettede fokus på å øke kvaliteten av brukererfaringer, spesielt innen søk og reklame, sa Google-sjef, Eric Schmidt, ifølge AP.

Google leker seg videre og kan vise til en omsetningsvekst på imponerende 77 prosent til 2,46 milliarder dollar. Fratrukket delinntekter til samarbeidspartnere leverte selskapet en omsetning på 1,67 milliarder dollar.

-Disse tallene viser at Google er overlegne i områdene de leker seg i, sa Rob Enderle, analytiker hos Enderle Group, ifølge Bloomberg.

Sterk vekst

Analytikerne hadde ifølge estimatene fra Thomson First Call ventet at Google skulle levere et resultat pr. aksje på 2,22 dollar og en omsetning på 1,65 milliarder dollar fratrukket delinntekter til samarbeidspartnere.

Det pågår nå en debatt om Google, som opplever en vekstrate som er to til tre ganger raskere enn andre store internettselskaper, er sårbare for vekstnedgangstrenden i industrien eller om selskapet bare tar markedsandeler fra konkurrentene.

Yahoo slaktet

På tirsdag meldte Yahoo at de utsetter en oppgradering av reklamesystemet sitt, som er designet for å kunne konkurrere med Google. Selskapet ble slaktet og falt med en femtedel da det opplevde sin største nedtur på aksjemarkedet på en dag noensinne.

-Yahoos tall indikerer at de er truffet av Google. Dette bekrefter det, sa Enderle videre.

Google steg rundt 1,85 prosent i etterhandelen på Wall Street etter å ha falt med 3 prosent i den ordinære handelen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere