RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Google gir bort Office-pakke

Sist oppdatert:
Konkurransen mellom Google og Microsoft skjerper seg stadig.

For et par år siden ble det kjent at Google og Sun skulle inngå et nært distribusjonssamarbeid, og den gangen ble det spekulert heftig i om Google ville lage en nettbasert versjon av Office-pakken StarOffice.

Fullverdig Office-alternativ
StarOffice er en litt mer raffinert utgave av OpenOffice med en del ekstra funksjoner, maler, formatstøtter, support og lignende, og er i bunn og grunn et fullverdig alternativ til Microsofts Office-pakke.

Siden den gang har det vært ganske stille rundet dette samarbeidet, men nå har StarOffice i det stille blitt en integrert del av Google Pack.

Nyttige programmer på ett sted
Google Pack er en samling av gratisprogrammer fra både Google og en del andre produsenter. Fra før inneholder denne blant annet nyttige programmer som Real Player, Google Earth, Firefox, Adobe Reader, Spyware Doctor og Skype.

Felles for disse programmene er at de er gratis tilgjengelig på nett, men poenget med pakken er at Google har gjort det lettere å laste ned nytteprogrammene fra ett enkelt sted.

StarOffice er derimot ikke gratis, og blir vanligvis solgt for 70 dollar. Gjennom Google Pack blir programvarepakken derimot gratis.

Et slag i ansiktet på Microsoft
Brukergrensesnittet vil enhver bruker av Microsoft Office umiddelbart kjenne seg igjen i. Med tanke på at Microsoft Office i beste fall koster rundt en tusenlapp, og gjerne mye mer hvis du ikke skal ha «Home and student»-utgaven, vil dette kunne anses som et solid slag i ansiktet til programvaregiganten.

Google har fra før lansert en rekke alternativer til Office-pakken på nett, gjennom Google Docs & Spreadsheets og sin kalendertjeneste.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere