RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Google i hundre

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Søkemotoren Google leverte kanontall for andre kvartal. Inntektene har mer enn doblet seg.

Google kan vise til hele 110 prosents økning i profitten. Begge konkurrentene Yahoo og eBay har hatt en nedgangstrend, men Google viser seg i en klasse for seg selv.

NA24 - din næringslivs

Ifølge Reuters hadde Google en netto inntjening på 721 millioner dollar, eller 4,5 milliarder kroner. Dette gir pene 2,33 dollar per aksje. Forrige kvartal var inntektene under halvparten med 343 millioner dollar, eller 2,1 milliarder kroner.

- Vårt sterke resultat kommer av vårt målrettede fokus på å øke kvaliteten av brukererfaringer, spesielt innen søk og reklame, sa Google-sjef, Eric Schmidt, ifølge AP.

Omsetningen steg med 77 prosent til 2,46 milliarder dollar, eller 15,5 milliarder kroner.

-Disse tallene viser at Google er overlegne i områdene de leker seg i, sa Rob Enderle, analytiker hos Enderle Group, ifølge Bloomberg.

Sterk vekst
Det pågår nå en debatt om Google , som opplever en vekstrate som er to til tre ganger raskere enn andre store internettselskaper, er sårbare for vekstnedgangstrenden i industrien eller om selskapet bare tar markedsandeler fra konkurrentene.

Yahoo slaktet
På tirsdag meldte Yahoo at de utsetter en oppgradering av reklamesystemet sitt, som er designet for å kunne konkurrere med Google. Selskapet ble slaktet og falt med en femtedel da det opplevde sin største nedtur på aksjemarkedet på en dag noensinne.

-Yahoos tall indikerer at de er truffet av Google. Dette bekrefter det, sa Enderle videre.

Google falt med 3 prosent på dagens handel, men morgendagens handel blir spennende å følge.

Du kan alltid følge Wall Street her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere