RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Google innfridde ikke

Sist oppdatert:
Det var enorme forventninger til resultatet fra internettselskapet Google, men selskapet mer Eric Schmidt, klarte ikke innfri alle. Aksjekursen falt etter kvartalsresultatet som du kan lese mer om her
Nettfenomenet Google har ikke bare steget kraftig på børsen i USA, selskapet har opplevd å bli det største medieselskapet i på børs i verden målt etter markedsverdi samtidig som de har opplevd en ekstrem vekst av både brukere og inntekter fra sin hovedvirksomhet: en søkemotor på nettet.

Men selskapet har enorme forventninger til å levere sterke tall, noe som også kom til uttrykk torsdag kveld i USA. Selskapet

Leverte er nettoresultat på 342,8 millioner dollar eller 1,19 dollar er aksje. Dette er en solid oppgang fra samme periode i fjor, da selskapet fikk et resultat på 79,1 millioner dollar, eller 30 cent per aksje. Resultatet var også noe bedre i år enn hva analytikerne hadde forventet. Selskapet slo forventningene med syv cent per aksje.

Omsetningen endte på 1,38 milliarder dollar, som nesten er en dobling fra samme periode i fjor, da selskapet omsatte for 700,2 millioner dollar. Det var ventet en omsetning på 1,3 milliarder dollar, melder Reuters.

I et intervju med Reuters sa Google-toppsjef Eric Schmidt at man i det inneværende kvartalet ikke bør forvente å se den samme 15-prosents omsetningsveksten fra kvartal til kvartal som Google leverte samme tid i fjor og henviser til at selskapet merker at det er roligere i markedet nå i sommermånedene.

Driftsmarginen til selskapet falt også fra 35,2 prosent i første kvartal til 34,4 prosent i andre kvartal.

Dermed ble analytikere og investorer skuffet, og aksjen falt omtrent fem prosent på nyheten. Men Google er fremdeles handlet til 59 ganger forventet resultat for 2005.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere