*Nettavisen* Nyheter.

Google Maps på norsk

I dag lanserer Google sin populære karttjeneste på norsk.

28.06.07 10:55

OSLO PLAZA (Nettavisen): Google har trommet sammen norske journalister til lanseringen av den norske fullversjonen av karttjenesten Google Maps.

Nå blir det enklere å finne frem både via pc og mobiltelefon ved hjelp av den populære karttjenesten på norsk.

- Lanseringen av Google Maps er den endelige bekreftelsen på at Google satser sterkt i Norge, sier Googles norske sjef Jan Grønbech.

Klikk på bildet for å forstørre.

Finn frem lokalt
Karttjenesten tilbyr svært detaljerte kart over mer enn 50 forskjellige land, og nå er den forbedrede norske varianten kommet. Med eget norsk domene og en norsk mobilapplikasjon kan norske brukere nå finne frem lokalt.

- Google Maps Norge er supert for brukere som ønsker å finne lokale bedrifter og tjenester. Google Maps kombinerer omfattende bedriftslister og relevant informasjon fra hele internett, noe som gir norske brukere en nyttig og brukervennlig kilde for lokal informasjon på deres eget språk, sier Grønbech.

- Svært mye av det folk søker etter har en geografisk kontekst. Det er mye mer interessant for folk å få informasjonen de er ute etter med lokale parametere. Vil du søke etter en restaurant i nærheten av der du bor kan du i Google Maps skrive inn restaurant og postnummeret ditt og få opp de nærmeste spisestedene, sier produktsjef for Google Maps Jason Chuck.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ha kartet i lomma
Med den nye mobile Google Maps-tjenesten, har du til enhver tid oppdaterte kart i lomma. Java-applikasjonen kan enkelt lastes ned ved å skrive inn www.google.no/gmm i mobilens nettleser, og er svært enkel og oversiktlig i bruk.

- Dette er en typisk tjeneste for folk på farten, så lanseringen av mobilversjonen av Google Maps er kanskje vel så viktig som pc-versjonen, sier Grønbech.

Tjenesten er i utgangspunktet gratis, og hvor mye du betaler for å bruke den avhenger av prisen mobiloperatøren din tar for datatrafikken du bruker. Mange mobiloperatører har mulighet for fastpris og har pristak på datatrafikk.

- Når du kommer til et nytt sted og lurer på hvor du skal overnatte og hvordan du kommer deg dit, kan du enkelt søke opp hotell, og både ringe direkte til hotellet og få veibeskrivelse fra der du befinner deg, sier Chuck.

Klikk på bildet for å forstørre.

Lokale annonsører
Det er ikke bare søkemulighetene som er bedret med norske Google Maps. Også annonsene blir skreddersydd til å passe dine søk.

Dermed skal det også bli mer interessant for små og halvstore bedrifter å annonsere på Google Maps.

- Trenger du en snekker i nærheten av der du bor, får du opp annonser og informasjon som er skreddersydd ved hjelp av lokale, geografisk rettede annonser, forklarer Grønbech.

Hvert søkeresultat følges av telefonnummer, gateadresse og linker til relaterte nettsider.

I tillegg kan du lagre dine egne kartsøk og dele dem med venner og kjente.

Koden bak karttjenesten er åpen, og eksterne utviklere kan fritt bygge nye tjenester rundt mulighetene Google Maps tilbyr.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag