RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Google ser alt

Sist oppdatert:
Google har hentet inn tilfeldige bilder fra USAs gater. Se de mest bisarre situasjonene her.

Google har i sitt siste prosjekt for å samle verdens informasjon hentet inn tilfeldige bilder fra det amerikanske hverdagsliv

Noen mener offentliggjøring av slik informasjon blir litt mye av det gode.

Se de mest bisarre bildene her.

Google ser g-strengen din.
Google ser g-strengen din.

Undertøy, urinering og solbading på nett
Google Maps lanserte forrige uke sin nye funksjon ”Street View”.

Med Google World hentet Google inn bilder fra jordens overflate.

Denne gangen går Google enda nærmere og har hentet bilder direkte fra det amerikanske bylivet. Her kan du se tydelige ansikter på folk som viser g-streng, soler seg og urinerer i offentlighet.

Fant katten sin
En skribent på siden Boing Boing, Mary Kalin-Casey, bestemte seg for å søke opp sin leilighet i den nye funksjonen, og kunne tydelig se sin egen katt stå i vinduet.

- Jeg er for kartlegging, men denne funksjonen gir meg frysninger. Jeg føler det som om jeg blir nødt til å trekke for gardinene nå. Jeg vil sjekke om det er mulig for en person å få fjernet bilder av sitt hjem fra Google Maps. I mellomtiden vil jeg gjerne at folk skal kunne se bildet for å illustrere hvor ekkelt det er når privatsfæren blir overtrådt, skriver Kalin-Casey på Boing Boing.

Lett gjenkjennelig stolpetisser
Lett gjenkjennelig stolpetisser

Ingen anonymisering
Ingen av bildene Google har lagt ut er forsøkt å anonymiseres på noen måte. Google mener selv de har sitt på det tørre da det er fullt mulig å melde fra om støtende materiale.

Det flere som likevel bekymrer seg for om materiale er litt for åpent. Flere foreldre har for eksempelt reagert på å se sine egne barn poppe opp på skjermen. Morsommere er det ikke for de mer voksne heller. En kvinne som jobber ved bomstasjonen i Golden Gate, får foreksempel et fint portrett lagt ut på nett.

- Vi forstår veldig godt reaksjonene og vi håper vi har gjort det enkelt for folk å melde ifra om uønskede bilder. Helt fra starten av har vi vurdert slike situasjoner, sier en talskvinne hos Googe sitt London-kontor til Times Online.

Når bildene uansett kan lagres på enhver maskin spørs det om dette beroliger amerikanere flest.

Vil du ikke vise deg uten klær, må du kle på deg i sommer
Vil du ikke vise deg uten klær, må du kle på deg i sommer

Gjør klar for en påkledd sommer
Om Google lanserer en lignende tjeneste i Norge, er usikkert, men i England har allerede flere organisasjoner begynt å gjøre seg klare til å kjempe mot en slik kartlegging av det britiske samfunnet.

Her i Norge har derimot Gule Sider samlet inn skråstilte flyfoto fra tilsammen 13 norske byer. Her er det ikke snakk om detaljer på gatenivå, men Gule Sider lover likevel at du her vil få se mer enn noen gang tidligere i lignende kartsøk.

Denne saken er hentet fra forbrukerelektronikknettstedet Teknofil.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere