RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Google skal glemme deg

Sist oppdatert:
...høyst ufrivillig.

Google har vært under hardt press fra både EU og USA når det kommer til deres håndtering av personopplysninger i sine logger. I mars bestemte selskapet seg for å anonymisere sine logger etter 18 måneder, men dette har ikke tilfredsstilt verdens myndigheter som frykter for folks personvern.

Som vi har skrevet om tidligere har blant annet tyske myndigheter gått ut og advart folk mot å bruke Googles nettleser Chrome, både på grunn av sikkerhetsproblemer og fordi Google vil få altfor mye opplysninger om deg.

Vil anonymisere fortere
Nå annonserer Google at de vil halvere tiden fra informasjon blir samlet inn og til det blir anonymisert til ni måneder.

Google skriver på si blogg at de jobber med nye metoder for å utnytte loggene raskere, og at det ikke er sikkert at loggene vil bli anonymisert på samme måte som tidligere. Hva det i praksis

Med tungt hjerte
Dette er et skritt selskapet på ingen måte tar frivillig. I bloggen skriver de at en halvering av tiden i vesentlig grad vil forringe nytteverdien av loggene. De hevder det vil gjøre nettet mindre sikkert, få lavere kvalitet og føre til mindre innovasjon – uten at de begrunner dette videre. De hevder at det er flere ulemper med å halvere denne tiden, enn fordeler som en får i form av personvern.

Flere kommentatorer har påpekt det absurde i Googles påstander om at hvis de skal lagre mindre personopplysninger, så vil det bety dårligere sikkerhet for brukerne. Google har tidligere sagt at det ikke lenger finnes noe absolutt privatliv.

- Må finne balanse
- Det er vanskelig å finne den perfekte balansen mellom personvern på den ene siden, og andre faktorer som innovasjon og sikkerhet på den andre siden, skriver selskapet på sin blogg.

- Teknologien vil helt sikkert utvikle seg, og vi vil alltid jobbe for å finne nye måter å forbedre personvernet for våre nye brukere, satse på innovasjon – og også finne den rette balansen mellom utnyttelsen av data og fremtoget for personvernet, avslutter de.

Ditt personvern er altså bare viktig å beskytte om det ikke er for stor ulempe for Google.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere