RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Slik vil Googles menyer se ut på Sonys TV-modeller.
Slik vil Googles menyer se ut på Sonys TV-modeller. (Engadget)

Google skal inn i TV-en din

Sist oppdatert:
Nå har vi fått se det nye produktet deres i levende live.

[Teknofil.no]: Google annonserte i mai at de ville inn i TV-ene våre.

Selskapet har utviklet en ny platform kalt Google TV, og håper at søkefeltet deres skal bli en like naturlig del av TV-opplevelsen som det har blitt i mobiltelefoner og datamaskiner.

Nå har vi endelig fått se Google TV i aksjon for første gang. Sony har nemlig vist frem sine første TV-skjermer med teknologien på IFA 2010-messen i Tyskland, melder Engadget.

Slik fungerer det
Om du for eksempel ser på en fotballkamp, kan du hente frem søkefeltet til Google og søke etter klipp du har lagret på PVR-en din, andre fotballsendinger som går eller treff ute på nettet. Kampen ligger hele tiden i bakgrunnen.

Du kan også sitte og chatte på Twitter eller Facebook mens du ser på kampen.

Google har integrert sin egen fotoalbum-tjeneste PIcasa og videotjenesten YouTube. Du finner fotoalbumene dine og videoklipp i menyen til TV-en klare til å vises på storskjerm.

Også Google Maps har blitt redesignet for å ta steget inn på TV-skjermen.

Den mest spennende nyheten i Google TV er allikevel muligheten til å installere tredjeparts programmer. Det er tydelig at Google satser på en åpen platform med fri flyt av programmer, på samme måte som Android har vært på mobilfronten.

Snakker med Android
GIzmodo fortalte tidligere i år at Google TV også kan kobles sammen med Android-telefonen din. For eksempel kan du laste inn en nettside på mobilen og vise denne på TV-en, eller bruke stemmegjenkjenningen i telefonen til å skifte kanaler. Du får også direkte tilgang til Android App Store.

Med seg på laget har Google fått både Sony, Intel, Logitech og mange flere. Sony viser frem de første skjermene sine nå, og håper på å lansere dem i løpet av høsten. Logitech holder på å utvikle dekodere som lar deg få Google TV på ditt gamle TV-apparat. Begge produktene er drevet av Intels Atom CE1400-prosessor.

Flere ekspertkommentatorer ser Google TV som runde to i kampen mellom Apple og Google, etter knivingen mellom iPhone og Android-telefoner.

Apple mer enn halverte prisen på sin Apple TV-boks i forrige uke og lanserte samtidig muligheten for å leie serier og filmer i iTunes. Selskapet har imidlertid enda ikke åpnet for tredjeparts apps, slik ryktene i forkant tilsa.

Slik ser det ut:
Se video av Google TV

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere